نور مناسب و کافی یکی از موارد بسیار مهمی است که در حین کار و یا مطالعه به هیچ عنوان نباید از آن غافل شد . امروزه با وجود گسترش تکنولوژی و مهاجرت به سمت دیجیتالی شدن ، شاید اینطور تصور شود که چراغ مطالعه دیگر کارایی سابق را ندارد ولی اگر اتاق کار شما دارای نور کافی نباشد و یا تمایل داشته باشید از آرامش شب برای مطالعه کتاب و یا فعالیتهایی همچون نقشه کشی استفاده کنید ، حتما به چراغ مطالعه نیاز پیدا می کنید. در این مطلب، یک راهنمای خرید چراغ مطالعه و چند نکته مهم که باید در خرید یک چراغ مطالعه به آن توجه کنید را ارائه می دهیم.
ارتفاع چراغ مطالعه باید متناسب با محیط مورد استفاده از آن باشد چراغهایی که دارای ارتفاع بیشتری هستند نور را در سطح بیشتری پراکنده کرده و در نتیجه شدت نور متناسبتر می شود و برعکس اگر ارتفاع چراغ مطالعه کم باشد ، شدت نور بیشتر شده و در طولانی مدت باعث خستگی و حساسیت چشم می شود.
بهتر است چراغی خریداری کنید که امکان اتصال به میز را نیز داشته باشد تا در صورت کافی نبودن فضا ، بتوانید با اتصال آن به میز ، بهترین استفاده را از آن داشته باشید.
یکی از مشکلاتی که برخی از چراغهای مطالعه دارند ضعیف و بی کیفیت بودن مفصلهای چراغ می باشد که در طولانی مدت هرز شده و دیگر کارایی سابق را ندارند . پس حتما کیفیت اتصالات چراغ را بررسی نمایید تا مدت زمان بیشتری بتوانید از آن استفاده نمایید.
چراغی تهیه نمایید که دارای نور طبیعی ، کم مصرف و کم حرارت باشد تا هم باعث خستگی چشم نشود و هم حرارت چراغ اذیت کننده نباشد. بدین منظور بهتر است به سراغ چراغی بروید که با لامپهای مختلف سازگاز باشد . مورد دیگری که در این زمینه باید ذکر کنیم اینست که قابلیت تنظیم زاویه تابش را داشته باشد تا هم امکان تمرکز روی یک نقطه خاص وجود داشته باشد و هم با تغییر زاویه تابش مانع از خستهشدن چشم در اثر تابش یکنواخت نور شود .
چراغ مطالعه باید دارای سایز کلاهک مناسبی باشه تا لامپ از زیر آن مشخص نشود . بیرون زدن نور لامپ از کلاهک چراغ مسلما باعث خستگی چشم شده و استفاده طولانی مدت از چراغ امکان پذیر نخواهد بود .
ویژگیهایی همچون دکمه خاموش و روشن کردن چراغ ، رنگ بندی متنوع ، طراحی مدرن و سازگار با دکوراسیون محل استفاده ، می تواند شما را در انتخاب یاری نماید.