قیمت مانیتور از برندهای مختلف و خرید اینترنتی (9 اردیبهشت)

مانیتور واسط بصری میان ما و کامپیوتر است که نقش بسیار اساسی و حیاتی در امور کاری و سرگرمی ایفا می‌کند. یک نمایشگر مناسب و با کیفیت انجام اموری چون بازی‌های کامپیوتری، تماشای فیلم، تایپ، برنامه نویسی، طراحی گرافیکی و... را خوشایندتر می‌کند. سازندگان مانیتورها به خوبی آگاهند که کیفیت، ابعاد و ویژگی‌های مانیتورها چقدر بر تجربه کاربری تاثیر می‌گذارند. همین موضوع موجب شده که انواع مختلفی از مانیتورها با ویژگی‌های متفاوت و حتی به طور تخصصی به بازار عرضه شوند.

با توجه به تنوع محصولات موجود، به هنگامخرید مانیتوردر وهله نخست می‌بایست ببینیم که به دنبال چه اهدافی هستیم و توقعمان از یک نمایشگر خوب و مناسب چیست. بعضی به دنبال خرید مانیتور برای کارهای روزمره، مرور وب و تماشای فیلم و برخی دیگر به دنبال بهبود تجربه گیمینگ هستند. این درحالیست که گرافیست‌ها، معمارها و... برای انجام کارهای گرافیکی، طراحی سه‌بعدی و ویرایش ویدئو به مانیتورهای حرفه‌ای‌تری نیاز دارند. همانقدر که یک مانیتور مناسب یک گیمر یا طراح گرافیک را حرفه‌ای‌تر می‌کند،خرید مانیتورنامناسب می‌تواند انجام امور کامپیوتری را به کابوس بدل کند. به همین جهت برای خرید مانیتور باید اطلاعات کافی در زمینه ویژگی‌ها، خصوصیات و تفاوت‌های بین مانیتورهای حرفه‌ای، گیمینگ و متناسب با مصارف عمومی داشته باشیم تا بتوانیم بهترین مانیتور را برای نیازهای خود انتخاب کنیم.

انواع مانیتور از نظر کاربرد

با وجود این که هنگامخرید مانیتوربا تنوع بسیار زیادی از برندها مواجه می‌شوید، بیشتر این محصولات از پنل‌های مشترک بهره می‌برند. از این رو آنچه مانیتورها را از یکدیگر متمایز می‌کند ویژگی‌های فنی و قابلیت‌های آنها است. از نظر کاربرد مانیتورها به 3 دسته کلی تقسیم می‌شوند.

  • مانیتورهای معمولی یا عمومی: این نوع مانیتورها برای استفاده‌های روزمره مانند گشت و گذار در اینترنت، امور علمی و تحقیقاتی، کارهای اداری مانند تایپ، برنامه نویسی و... مناسب هستند.
  • مانیتورهای حرفه‌ای: این دسته از مانیتورها به منظور کارهای حرفه‌ای مانند طراحی گرافیک، طراحی سه‌بعدی، ویرایش ویدئو، تدوین طراحی سایت و... کاربرد دارند. این مانیتورها می‌بایست رنگ‌ها را به شکل حقیقی نمایش دهند و با افزایش کنتراست باعث مصنوعی و غیر واقعی شدن تصاویر نگردند.
  • مانیتورهای گیمینگ: برای علاقه‌مندان به بازی‌های رایانه‌ای، این نوع مانیتورها با نرخ بروزرسانی بالا، زمان پاسخ‌دهی کم و تصاویر با کیفیت برتر طراحی شده‌اند تا تجربه گیمینگ بهینه‌تری را فراهم کنند. برخلاف مانیتورهای حرفه‌ای، این نمایشگرها رنگ‌ها را جذاب‌تر نشان می‌دهند. از این رو تماشای فیلم و بازی کردن با مانیتورهای گیمینگ تجربه‌ای کاملا متفاوت را به ارمغان می‌آورد. علاوه بر این نرخ بروزرسانی بالا باعث نمایش روانتر تصاویر شده و دقت گیمر را در عکس العمل‌ها بهبود می‌بخشد.
  • مانیتورهای فوق عریض (Ultra Wide): مانیتور فوق‌عریض همانطور که از نامش پیداست دارای ابعاد صفحه‌نمایش بسیار گسترده‌تر از نمایشگرهای استاندارد 16:9 است. این نوع مانیتورها برای ارائه‌ی تجربه‌ی دید گسترده‌تر و امکانات چند‌وظیفه‌ای مناسب هستند. ابعاد معمول مانیتورهای فوق‌عریض اغلب به صورت 21:9 یا 32:9 است. با اندازه‌ی گسترده‌تر صفحه‌نمایش مانیتورهای فوق‌عریض، کاربران می‌توانند به راحتی چندین برنامه‌ و محتوا را همزمان در دیدرس خود داشته باشند. این نوع مانیتورها برای نمایش فیلم‌ها، بازی‌ها، محیط‌های کاری چندپنجره‌ای، و ویرایش ویدئو و تدوین کاربرد دارند.

انواع مانیتور از نظر ویژگی‌های فنی

نوع پنل

  • مانیتورهای TN: دارای زمان پاسخ کوتاه و نرخ بروزرسانی بالا هستند، اما زاویه دید آنها محدودتر است.
  • مانیتورهای IPS: نمایشگرهای با کیفیت و زاویه دید وسیع، اما زمان پاسخ کمی نسبت به مانیتورهای TN دارند.
  • مانیتورهای VA: ترکیبی از ویژگی‌های TN و IPS، دارای رنگ‌های غنی و زمان پاسخ متوسط هستند.

رزولوشن

  • مانیتورهای Full HD (1080p): با رزولوشن 1080×1920 پیکسل، برای کاربردهای روزمره مناسب هستند.
  • مانیتورهای Ultra HD (4K): با رزولوشن 2160×3840 پیکسل، برای تماشای فیلم با کیفیت بالا و کارهای حرفه‌ای مورد استفاده قرار می‌گیرند.
  • مانیتورهای 8K: با رزولوشن 4320×7680 پیکسل، کیفیت تصویر بی‌نظیری ارائه می‌دهند که قادر به نمایش جزئیات بیشتری در تصاویر هستند.

نرخ بروزرسانی

  • مانیتورهای 60 هرتز: نرخ بروزرسانی استاندارد برای مصارف عمومی.
  • مانیتورهای 144 هرتز و بیشتر: برای اجرای بازی‌های کامپیوتری و کاربردهایی که نیاز به نمایش تصاویر با نرخ بروزرسانی بالا دارند مناسب هستند.

زمان پاسخ

  • زمان پاسخ کمتر: برای بازی‌ها و محتواهای پویا بهتر است.
  • زمان پاسخ بیشتر: برای کارهای مرتبط با گرافیک و ویدئو مناسب هستند.

مانیتورهای با قابلیت HDR

این نوع مانیتورها رنگ‌ها و وضوح تصویر را بهبود می‌بخشند و برای تماشای فیلم‌ و اجرای بازی‌های سازگار با این فناوری مناسب می‌باشند.

تراکم پیکسل

هر چه تراکم پیکسل مانیتور بیشتر باشد به طبع جزئیات بیشتری را نمایش می‌دهد و برای کارهای حرفه‌ای مناسب‌تر است.

نکات خرید مانیتور

  • برای کاربری‌های عمومی: همان‌طور که اشاره شد، مانیتورهای مصارف عام برای استفاده‌های روزمره مانند وبگردی، تماشای ویدئو، کار با نرم‌افزارهای غیرگرافیکی و آفیس مناسب هستند. این نوع نمایشگرها قیمت مقرون به صرفه‌تری دارند و از مانیتورهای ارزان‌قیمت بازار هستند، اما اگر به دنبال مانیتوری هستید که به خوبی از پس امور محاسباتی، سرگرمی‌های خانگی و کارهای گرافیکی غیرحرفه‌ای برآید باید به برخی معیارها توجه کنید. از جمله این معیارها کنتراست تصویر است که مهم‌ترین عامل در کیفیت تصویر به شمار می‌رود. همچنین دقت در نمایش رنگ‌ها و رزولوشن نیز از نکات خرید مانیتور به شمار می‌روند. مانیتورهای با پنل VA کنتراست بالا و پنل‌های IPS رنگ‌های گسترده‌تری را نمایش می‌دهند. همچنین برای افرادی که طولانی‌تر از ۸ ساعت در روز روبروی مانیتور می‌نشینند، نمایشگرهای بدون لرزش Flicker-Free توصیه می‌شوند. فیلتر نور آبی یا قابلیت حذف نور آبی در مانیتورها به علت احتمال تاثیر مضر آن بر سلامتی و بینایی افراد مورد توجه قرار گرفته است.
  • کاربردهای حرفه‌ای: کاربران حرفه‌ای با توجه به نرم افزارهایی که استفاده می‌کنند، نیازهای خاص خود را دارند. از این رو از نمایشگری استفاده می‌کنند که بتواند این نیازها را به خوبی برآورده کند. برای افرادی مانند عکاسان، فیلمبرداران، طراحان وب، هنرمندان، گرافیست‌ها، طراحان صنعتی و سایر افرادی که به کنترل دقیق رنگ‌ها نیاز دارند، مانیتوری با دقت رنگ بالا و پشتیبانی از گستره‌ی رنگ وسیع، امری بسیار مهم و ضروری است. مانیتورهای IPS به دلیل دقت بالا در نمایش رنگ‌ها، گزینه‌ی بسیار مناسبی هستند. همچنین مانیتورهای حرفه‌ای باید بدون نیاز به کالیبراسیون دستی آماده به کار باشند.
  • برای گیمرها: امروزه از لفظ گیمینگ برای هر محصولی با هدف بازاریابی استفاده می‌شود. مهم‌ترین ویژگی یک مانیتور گیمینگ سرعت است. بنابراین نرخ تازه‌سازی تصاویر باید بیش از ۱۴۴ هرتز و زمان پاسخگویی کمتر از ۵ میلی‌ثانیه باشد.

عوامل موثر در قیمت مانیتور

  • اندازه صفحه نمایش: یکی از عوامل موثر درقیمت مانیتور، اندازه صفحه نمایش آن است. مانیتورهای با اندازه‌های بزرگتر قیمت بالاتری دارند.
  • رزولوشن تصویر: مانیتورهای با رزولوشن بالاتر گران‌ترند. به عنوان مثال نمایشگرهای 8K گران‌ترین پنل‌های موجود در بازارند.
  • نوع پنل: پنل‌های IPS و OLED در مقایسه با پنل‌های TN از قیمت بالاتری برخوردارند.
  • نرخ تازه‌سازی: مانیتورهای با نرخ تازه‌سازی بالاتر، مخصوصا در نمونه‌های گیمینگ، قیمت بیشتری دارند.
  • زمان پاسخگویی: زمان پاسخگویی پنل نیز برقیمت مانیتورتاثیر دارد. مانیتورهای با زمان پاسخگویی کمتر گران‌تر هستند.
  • ویژگی‌های خاص: وجود ویژگی‌های خاص مانند فناوری HDR، پشتیبانی از تکنولوژی G-Sync یا FreeSync و... به افزایشقیمت مانیتورکمک می‌کنند.
  • امکانات اضافی: ویژگی‌ها و امکانات اضافی مانند بلندگوهای داخلی، تنظیم ارتفاع و زاویه نمایش، تعداد پورت‌ها و...قیمت مانیتوررا تحت تاثیر قرار می‌دهند.
Star Rating Star Rating Star Rating Star Rating Star Rating

ادسرچ فروشگاه اینترنتی نبوده و جستجوگر و ارائه دهنده لیست قیمت کالا و خدمات از فروشگاه های اینترنتی معتبر می باشد.